Izlaganje u Galeriji Prozori | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u Galeriji Prozori

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije u 2022. godini.

ROK: 05.07.2021
  • A
  • +
  • -

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na kontekst galerije.

S obzirom na smještaj u knjižnici, tj. višenamjenski javni prostor te široku publiku kojoj se obraća, galerija Prozori predstavlja netipični galerijski prostor. U programskoj koncepciji sažimaju se odrednice vezane uz programe suvremenih umjetničkih praksi i knjižničnog djelovanja te ona nastoji aktivirati i naglasiti važnost javnog prostora, tematizirati socijalne, prostorne, povijesne i kulturne konstelacije do kojih dolazi.

Prijedlozi trebaju sadržavati ime, prezime i kontakt (broj telefona, mobilnog telefona, adresa ili e-mail adresa) autora/autorice projekta, životopis autora/autorice projekta, opis projekta (do 300 riječi), skice ili drugi vizualni materijal (do 5 fotografija).

Prijave se šalju e-mailom, a rok je 5. srpnja.

Prijedloge će razmatrati Umjetnički savjet Galerije Prozori, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Knjižnica grada Zagreba. Odabrane prijedloge Galerija Prozori predlaže za sufinanciranje Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvu kulture RH.

Za sve dodatne informacije obratiti se voditeljici Galerije Prozori na telefon +38512318596 ili e-mail, a puni tekst natječaja potražite na linku

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 04.06.2021