Izlaganje u Galeriji Prozori | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u Galeriji Prozori

Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kustoske koncepcije te edukativni i diskurzivni program.

ROK: 01.07.2022
  • A
  • +
  • -

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2023. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kustoske koncepcije te edukativni i diskurzivni program. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na specifični kontekst galerije.

Specifičnost galerije očituje se u smještaju u narodnoj knjižnici (Knjižnica S. S. Kranjčevića, KGZ), što podrazumijeva i specifične prostorne i simbolične aspekte kao i različite odnose koji se uspostavljaju u svakodnevnom životu knjižnice/galerije i stanovnika kvarta.

Prijedlozi trebaju sadržavati kontakt podatke i životopis autora_ice, opis projekta (do 300 riječi) te skice ili drugi vizualni materijal (do 5 fotografija). Prijedloge će razmatrati Umjetnički savjet Galerije Prozori u sastavu Irena Bekić, Petra Dolanjski Harni, Božena Končić Badurina, Andreja Kulunčić, Maša Štrbac. 

Prijave se mogu poslati e-mailom do 1. srpnja 2022.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.06.2022