Izlaganje u Garaži Kamba | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Izlaganje u Garaži Kamba

Raspisan je natječaj za izlaganje u zagrebačkoj pop-up galeriji, a prijaviti se mogu pojedinačne umjetnici/e, kustosi/ce i kolektivi.

ROK: 15.07.2021
  • A
  • +
  • -

Garaža Kamba je pop-up galerija na adresi zagrebačkog dvorišta Ilice 37 u kojemu od 2017. godine djeluje u kontekstu visokokvalitetne umjetničke produkcije, dvorišnih derneka, site-specific instalacija, turnirskih happeninga, međunarodnih rezidencija i generalnog programa neklasičnog izložbenog formata. U fokus svoga djelovanja postavljena je potpora, suradnja i nadograđivanje umjetnika i kustosa, ali i razotkrivanje potencijala koje se skriva iza white boxa.

"Tijekom 2022. godine nastavljamo podržavati izložbe i projekte bazirane na site-specific intervencijama, kao i inovativnom korištenju (ne)mogućnosti prostora naše (ne)obične garaže, a posebno nas privlače područja temporalnosti i prostornosti, istraživanja i oslobođenog. Zanimljive su nam prakse koje surađuju ili putem komunikacije s publikom i zajednicom ostvaruju svoje ideje te inovativne kustoske prakse (čak i za nekustose). Također smo otvoreni mogućnosti razvijanja vaših (digitalnih ili fizičkih) projekata i promišljanja, ali i relacijskom te radioničkom tipu događaja. Prijaviti se mogu pojedinačni autori, više autora, kolektivi te kustosi i kustoski kolektivi", stoji u tekstu poziva.

Prijave se šalju isključivo mailom. Ako u roku od 5 radnih dana od slanja prijave ne dobijete potvrdu o zaprimanju, potrebno je kontaktirati organizatore.

Prijava treba sadržavati životopis/e prijavitelja i suradnika (do jedne stranice teksta), koncept izložbe/projekta (do dvije stranice teksta), ogledne vizualne materijale, prijedlog mogućih vremenskih termina izlaganja i troškovnik (ako je prijavljeni rad u fazi istraživanja, produkcije ili zahtjeva drugu financijsku podršku).

Garaža Kamba izlagačicama i izlagačima će osigurati honorar, sastavljanje predgovore izložbe, dizajn i tisak materijala, a preuzet će i troškove otvorenja izložbe. Prijave razmatra savjet Garaže Kamba, a rezultati će biti objavljeni na stranici Garaže Kamba najkasnije do 31. srpnja 2021. godine.

Rok za prijavu je 15. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 09.06.2021