Izlaganje u HDD galeriji u 2023. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u HDD galeriji u 2023.

Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja dizajna i srodnih disciplina, kritičari i kustosi.

ROK: 10.06.2022
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2023. godini.

Razmatrat će se projekti koji: stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine; kroz autorske izložbe ili kustoske koncepcije istražuju i reaktualiziraju djela dizajnera iz proteklih razdoblja; koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/problem; afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti.

Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti. Prijedlozi mogu uključivati izložbe u HDD galeriji, ili ekstenzivnije projekte koji uključuju izložbu u HDD galeriji. Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja dizajna i srodnih disciplina, kritičari i kustosi. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga. 

Natječajni prijedlog treba sadržavati: naziv projekta, detaljan opis projekta, ciljeve projekta, detaljan troškovnik i podatke o predlagatelju (životopis). Ukoliko je potrebno, prijavnici je moguće priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u sam projekt.

Prijave s ispunjenom prijavnicom i potrebnim prilozima zaprimaju se do 10. lipnja putem maila. Rezultati poziva bit će objavljeni do 18. srpnja.

Detaljnije informacije o programskoj koncepciji Galerije i postupku prijave na natječaj moguće je pronaći na HDD-ovoj službenoj stranici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.05.2022