Izlaganje u MKC-u Split | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u MKC-u Split

Otvorene su prijave za izlaganje u MKC-u i Domu mladih, a u tijeku je i natječaj za izlaganje audioradova u okviru ciklusa Zvuk-objekt.

ROK: 11.06.2021
  • A
  • +
  • -

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje tri natječaja za izlaganje u 2022. godini. U tijeku su natječaji za redovni izložbeni program u organizaciji MKC-a Split, natječaj za izlaganje audiorada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt,  a otvorene su i prijave programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. 

Natječaj za redovni izložbeni program otvoren je za autore_ice i grupe autora_ica. U obzir dolaze svi vizualni izričaji suvremene umjetničke prakse, s naglaskom na radovima koji rabe nove tehnologije (video/audio, internet projekti...), ali i sve umjetničke strategije koje se istraživački odnose spram medija, odnosno izlaze iz konvencionalne klasifikacije umjetnosti. Razmatrat će se prijedlozi projekata koji vode računa o prostornim kapacitetima galerije MKC Split (cca 400 četvornih metara). Prijava treba sadržavati opis projekta uz obaveznu vizualnu dokumentaciju (foto/video, skice), radnu biografiju autora_ice i tehničke potrebe za izvedbu likovnog postava. 

Umjetničke je radove moguće prijaviti i na natječaj za izlaganje u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt, ciklus izložbi radova fokusiranih na zvuk kao temeljni medij umjetničkog/vizualnog oblikovanja. MKC poziva na prijavu zvučne radova koji se mogu realizirati u obliku skulpture, koncepta, ambijenta, happeninga i sl. smještenih u galerijskom ili u vanjskom javnom prostoru. 
 
Prijava za različite kulturne programe koji bi se realizirali u prostorima galerije, amfiteatra i Beton kina otvoren je za udruge i organizacije koje se bave produkcijom kulturnih sadržaja. Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa, tehničke potrebe, biografije sudionika_ca/organizatora_ica te prijedlog termina i prostora održavanja. 
 
Prijave se šalju pitem maila ili poštom na adresu MKC-a (Ulica slobode 28, 21000 Split), uz naslovnu naznaku natječaja na koji se prijavljujete.
 
Rok za predaju prijava je 11. lipanj.
 
 
 
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.05.2021