Izlazak | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlazak

Na natječaj umjetničke organizacije Arktik mogu se prijaviti studenti i diplomirani psiholozi i sociolozi s radovima o predrasudama spram osoba treće životne dobi.

ROK: 28.02.2021
  • A
  • +
  • -

Umjetnička organizacija Arktik – Institut za budućnost poziva studente i profesore sociologije i psihologije da se pridruže honoriranom sudjelovanju u projektu Izlazak. Projekt se bavi predrasudama s kojima se suočavaju osobe starije životne dobi.

Zainteresirani profesori i studenti psihologije i sociologije u projektu sudjeluju kroz pisanje bilo kojeg oblika znanstvenog rada vezanog uz temu dobne diskriminacije te predrasuda s kojima se susreću pripadnici starije životne dobi. U obzir će se uzimati seminari, završni, diplomski te doktorski radovi, ali i format knjige, čije bi izdavanje ARKTIK po potrebi i dodatno sponzorirao.

Rad bi svakako trebao uključiti snimljene (u audio ili video obliku) zapise razgovora s pripadnicima starije populacije koji će biti uključeni u projekt Izlazak. Odabir konkretne teme rada prepušten je interesu samog znanstvenika.

Cilj projekta je osvještavati opću populaciju o važnosti uključivanja osoba starijih od 60 godina kao aktivnih pripadnika zajednice u svakom smislu. Sastoji se od radiofonijskog rada čija će baza biti istraživački dio projekta odnosno provedeni intervjui sa starijim osobama, radionica koje će rezultirati plesnom predstavom te dokumentarnim filmom koji će u video obliku zabilježiti cijeli projekt.

Izlazak provode Vesna Mačković, nagrađivana multidisciplinarna umjetnica i osnivačica Arktika te koreograf i plesač Sven Copony. Prijave s ukratko razrađenom temom rada i kratkim životopisom potrebno je postaviti na Google Drive i podijeliti s mail adresom voditeljice projekta, a prijave su otvorene dok ne stigne kvalitativno zadovoljavajući broj prijavnica. Odabrani radovi honorirat će se s 1000 kuna.
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.01.2021