Izlog suvremenog zvuka | kulturpunkt

Najave Festival

<

Izlog suvremenog zvuka

Treće izdanje međunarodnog festivala Izlog suvremenog zvuka održat će se od 6. do 9. svibnja .

06.05.2015 - 09.05.2015 , Zagreb - Studentski centar

Na fotografiji: Anthea Caddy

  • A
  • +
  • -

U četiri dana, u MM centru, Galeriji SC, Francuskom Paviljonu i Teataru &TD svoje će radove predstaviti osamdesetak glazbenika iz deset zemalja. Ovogodišnji festival nastavlja istraživanje novog, suvremenog, zanimljivog i kvalitetnog na suvremenoj glazbenoj sceni. “I dalje potičemo te iniciramo suradnje i razmjene, među glazbenicima, skladateljima, istraživačima novih zvukovnosti, pripremajući publici zanimljivo četverodnevno zvučno putovanje”, naglasila je voditeljica Muzičkog salona Kulture promjene SC-a, Davorka Begović.

Na ovogodišnji Izlog dolazi meksički skladatelj Hugo Morales Murguia, australska violončelistica i sound artistica Anthea Caddy, japanska udaraljkašica Rjoko Imai, ruski skladatelj Aleksandar Černjiškov te austrijski skladatelj i sound artist Gerriet K. Sharma. Na treće izdanje festivala dolaze i hrvatski glazbenici i skladatelji koji djeluju u inozemstvu: Lovro Livajić, saksofonist na studiju u Novom Sadu, skladatelj i glazbenik Marko Ciciliani koji djeluje u Beču i Grazu te splitska skladateljica Mirela Ivičević koja stiže iz Beča. Sudionik prošlogodišnjeg Izloga, britanski trombonist i skladatelj s berlinskom adresom Hilary Jeffery, ove je godine u ulozi umjetničkog voditelja trećeg Eksperimentalnog ansambla Muzičkog salona

Kroz ovogodišnji festivalski program predstavit će se i studenti Muzičke akademije u Zagrebu, Akademije umetnosti Novi Sad, Umjetničke akademije u Splitu, kao i studenti Musikhochschule Stuttgart. Također, treće izdanje Izloga donosi i programe u Francuskom paviljonu koji specifičnom arhitekturom i akustikom prostora pruža nevjerojatne mogućnosti i inspirira upravo zvukovna istraživanja i projekte koji njegovu specifičnu akustiku uzimaju kao polazište svog umjetničkog rada. U njemu ćemo imati priliku upoznati se i s novim instrumentom - IEM icosahedral loudspeaker - i to zahvaljujući austrijskim partnerima, Institutu za elektroničku glazbu i akustiku u Grazu.

Detaljan program uskoro će biti dostupan na službenim stranicama festivala

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 02.04.2015