Izložba finalista | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Izložba finalista

Održava se otvorenje izložbe radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2017.

02.06.2017 - 16.06.2017 , Rijeka - Mali salon
  • A
  • +
  • -

U  petak, 2. lipnja u 20 sati u Malom salonu otvorenje je izložbe radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2017.

Nagrada Radoslav Putar, godišnja nagrada za najboljeg mladog likovnog umjetnika / umjetnicu u Hrvatskoj, dodjeljuje se od  2002. godine. Ovogodišnji stručni žiri u sastavu: Niko Mihaljević, (dobitnik Nagrade Radoslav Putar 2016.), Boris Greiner (likovni kritičar, Zagreb), Miroslav Karić (kustos, Remont – nezavisna umetnička organizacija, Beograd, Srbija) i Marta Kiš (kustosica, voditeljica Galerije SC, Zagreb) između pristiglih prijava izabrali su 4 ovogodišnja finalista (Ana Kovačić, Tea Ivković, Matej Knežević i Ana Sladetić) su radovi predstavljeni na izložbi.

Prošle i ove godine u natjecanje je uneseno nekoliko novosti, pa tako sada dobitnik Nagrade dobiva produženi, dvomjesečni boravak u New Yorku, u organizaciji Residency Unlimited, a ove smo godine podigli dobnu granicu za natjecatelje, te se od sada mogu prijaviti svi umjetnici do 40 godina starosti. Radionice za zainteresirane kandidate i ove su godine u tri termina održana u Zagrebu i online, za kandidate izvan Zagreba.

Uz boravak u Residency Unlimited, NY, dobitnik dobiva i samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost, Zagreb i mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar u 2018. godini.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.05.2017