Izložba hrvatskog dizajna 1112 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izložba hrvatskog dizajna 1112

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva na prijavu radova.

ROK: 17.06.2012

Hrvatsko dizajnersko društvo objavilo je javni poziv za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1112. Izložba će biti otvorena 13. rujna u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Rok za prijavu radova je 17. lipanj.

Izložba hrvatskog dizajna žirirani je prikaz recentne dizajnerske produkcije kroz dvogodišnje razdoblje u svim dizajnerskim disciplinama te obuhvaća područja vizualnih komunikacija i produkt dizajna, dizajna novih medija, modnog i odjevnog dizajna, prostorne signalizacije, dizajna postava izložbi, koncepata i studentske radove u svim glavnim kategorijama. Izložbe hrvatskog dizajna održavaju se od 1999. godine i do danas su jedina manifestacija takvog formata u Hrvatskoj koja obuhvaća sva područja dizajna, te već niz godina ima izuzetan odaziv stručne i široke javnosti.

Cilj izložbe je afirmirati dizajn kao tržišno i društveno relevantnu struku. Kroz strogu selekciju izdvaja i vrednuje najbolje u suvremenom hrvatskom dizajnu, te uspostavlja i održava visoke kvalitativne kriterije i standarde u suvremenoj produkciji. Izložba 1112 teži obuhvatiti ukupnost dizajnerskog stvaralaštva u Hrvatskoj – od izrazito tržišno uvjetovanih projekata do onih u neprofitnom, kulturnom i istraživačkom kontekstu.

Radovi na Izložbi 1112 bit će predstavljeni u sljedećim kategorijama: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn elektroničkih medija/dizajn interaktivnih medija, dizajn ambalaže, industrijski/produkt dizajn, postav izložbi/prostorna grafika/signalizacija, modni dizajn te koncept.

Prijavnicu, opće odredbe i detalje natječaja pronađite ovdje

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 18.05.2012