Izložba hrvatskog dizajna 1314 | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Izložba hrvatskog dizajna 1314

Osma po redu Izložba hrvatskog dizajna predstavit će rekordna 326 rada.

04.09.2014 - 28.09.2014 , Zagreb - Muzej za umjetnost i obrt

Damir Gamulin, Margita Grubiša, Marin Jelčić: Gradska knjižnica Labin / FOTO: Ivan Dorotić / vizkultura.hr

  • A
  • +
  • -

Osma po redu Izložba hrvatskog dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva održat će se od 4. do 28. rujna 2014. u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt koji već treći puta ugošćuje ovaj izložbeni projekt (prva, Izložba hrvatskog dizajna 01, održana je u Galeriji Forum 1999. godine). Recentna dizajnerska produkcija predstavljena je ove godine s rekordnih 326 radova (274 profesionalna i 52 studentska rada) razvrstanih u šest kategorija: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn u digitalnim medijima / dizajn interakcija, industrijski / produkt dizajn, prostorne i grafičke intervencije i sistemi, modni i odjevni dizajn te koncept. 

U četvrtak, 4. rujna, u 20 sati Izložba hrvatskog dizajna 1314 bit će u MUO otvorena za javnost, a članovi Ocjenjivačkog suda - Vanja Cuculić, Branka Donassy, Tin Kadoić, Igor Kuduz, Tihana Taraba, Jan Boelen i Armin Vit - dodijelit će nagrade i priznanja najboljim radovima u svakoj od kategorija, uključujući i Icograda Excellence Award koja se dodjeljuje najboljem radu u području kategorije vizualnih komunikacija te Veliku nagradu HDD-a. Upravni odbor HDD-a dodijelit će Nagradu za životno djelo Bogdanu Budimirovu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu.

U petak, 5. rujna s početkom u 18 sati, u atriju MUO održat će se predavanja inozemnih članova Ocjenjivačkog suda: Jan Boelen održat će predavanje Designing everyday life. The biennial as a tool u 18 sati, a Armin Vit: predavanje UnderConsideration Exposed u 19 sati.

Dizajn vizualnog identiteta i kataloga izložbe potpisuju Marko Hrastovec, Oleg Šuran i Oleg Morović, urednik publikacije Pregled hrvatskog dizajna 1314 je Marko Golub, a za dizajn postava izložbe zaslužan je Neven Kovačić. Direktorica Izložbe hrvatskog dizajna 1314 je Zlatka Salopek

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.08.2014