Izložba Svijet Charlesa Dickensa | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izložba Svijet Charlesa Dickensa

Od prijavljenih radova očekuje se da ilustriraju bučan, fantazmagoričnan, anticipirajući i izvrnuti Dickensov svijet.

11.11.2011 - 05.12.2011
  • A
  • +
  • -

Studentska galerija Udruge studenata Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, zajedno s Udrugom studenata povijesti umjetnosti (SPUM) i  Odsjekom anglistike Filozofskog fakulteta u Rijeci, objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi Svijet Charlesa Dickensa - novodobne slike i uvidi

Na natječaj, koji je otvoren do 5. prosinca, možete poslati radove u svim medijima. Najbolji rad, odabran od strane žirija, kao i najbolji rad prema odabiru publike, dobit će novčane nagrade.

Cilj izložbe jest predstaviti Dickensove fiksacije na odnos pojedinaca i zajednice, raspad obitelji u pozadini društvenih zamaha i materijalnog napretka te položaj pojedinaca i osobnosti u industrijskom društvu. Od prijavljenih radova očekuje se da ilustriraju bučan, fantazmagoričnan, anticipirajući i izvrnuti Dickensov svijet, grotesknu ljudsku narav, urbane krajolike te da u konačnici prikažu reakciju suvremenog čitatelja na bilo koje Dickensovo djelo, motiv, temu ili ideju.

U prijavi je potrebno priložiti dokumentaciju o radu (fotografije, link za download) ili sam rad ako je u pisanom ili virtualnom obliku, opis rada (artist statement ili tehnički opis), podatke o autoru (ime, prezime i kontakt) te kratak životopis. 

Zainteresirani mogu svoje prijave poslati na istaknutu e-mail adresu. 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.11.2011