Izmaglica slave | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Izmaglica slave

Održava se novo predavanje iz ciklusa Think Again na temu "Knjige umjetnika i fanzini", KineDok prikazuje film "Para povrh rijeke" te se održava swap party/tulum razmjene TiDam-TiDaš.

26.10.2017 - 17.11.2017 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

U četvrtak, 26. listopada u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca održava se novo predavanje iz ciklusa Think Again na temu Knjige umjetnika i fanzini. Kroz ciklus autor Marko Vojnić Gin predstavlja razumijevanje suvremene umjetnosti. Koja je sličnost, a koja razlika između konceptualne prakse izrade umjetničkih knjiga, njihovog legitimnog umjetničkog čina od šezdesetih godina dvadesetog stoljeća do danas i publikacija fanzina. Koji je njihov razvoj, dodirne točke i bitne razlike od početka korištenja tih dviju definicija unutar alternativnih publikacija sve do današnjih dana.

U utorak, 31. listopada u 19 sati u sklopu KineDoka prikazuje se film Para povrh rijeke. Poput pare koja se tiho pojavljuje, a zatim iščezava ponad rijeke, život svakog čovjeka podjednako je krhak, što se osobito odnosi na umjetnike. Prolaznost njihove slave središnja je tema ovog dokumentarca, koji prikazuje živote trojice ostarjelih džez glazbenika – to su trubač Laco Deczi, saksofonist L'ubomir Tamaškovič i kontrabasist Ján Jankeje, koji su pobjegli na zapad iz Čehoslovačke pod sovjetskom okupacijom. Ondje je njihova zvijezda zasjala uz druge slavne svjetske glazbenike. Refleksivno melankolično ozračje filma, koje prikazuje izmaglicu slave koja tek što ne iščezne, odražava se i u općenitom kontemplativnom ritmu pripovijedanja.

U petak, 17. studenog u 18 sati održava se TiDam-TiDaš- swap party/tulum razmjene u Rojcu. Swap događaji su vrlo slični buvljacima. Razlika je samo u tome što se na swap partijima odjeća razmjenjuje i što se ne naplaćuje! Ono što nama nije dobro nekome može biti savršeno i obrnuto.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 25.10.2017