Između dvije stvarnosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Između dvije stvarnosti

Inspirirana intimnim prostorima, kroz pokret, tekst i fotografiju Tina Hofman u predstavi Lucid Interval istražuje šok uzrokovan potpunom i iznenadnom promjenom.

22.01.2015 - 24.01.2015 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Lucid Interval

Lucid Interval nastao je u suradnji sa kazalištem Conflux iz Škotske kroz International Residencies program za 2014. godinu. Tina Hofman je kao jedan od troje stipendista, kroz rad na projektu, razvijala vještine stvaranja i produciranja vlastitog solo autorskog rada. Petnaestominutni prijedlog projekta Lucid Interval izveden je na Physical Festu u Liverpoolu u svibnju 2014. godine. Cijela predstava imala je premijeru na Surge Festivalu u Glasgowu u kolovozu iste godine. Mentori na projektu bili su renomirani umjetnici i producenti Al Seed, Elinor Randle i Hilary Westlake

Tina Hofman je redateljica i theatre maker. Rodom iz Zagreba, školovala se u Londonu na Desmond Jones School te Rose Bruford College, u Italiji je izučavala Commedia dell'Arte, te na brojnim radionicama. U svom redateljskom radu Tina Hofman se bavi intimnim temama na vizualan način te često koristi pokret, masku, manipulaciju predmeta i kazalište sjena. 

Predstava će premijerno biti izvedena u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak, 22. siječnja, te reprizno u petak i subotu, 23. i 24. siječnja, s početkom u 20 sati.   

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.01.2015