Između glazbe i književnosti | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Između glazbe i književnosti

Na Booksinoj tribini Književnost, između gostuje mlada kantautorica i još uvijek neobjavljena pjesnikinja Melita Sabljo.

15.12.2015 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Melitu Sabljo obično se spominje kao jednu od obećavajućih mladih kantautorica. U Booksi je dosad gostovala sa svojim bendom Gilbert, no ovog puta dolazi prije svega kao – pjesnikinja. Poeziju piše otkad se počela baviti muzikom a to je bilo prije osam godina kada je gotovo svu poeziju koju je napisala i uglazbila. Kako kaže, piše uglavnom kada pati i kad je zaljubljena i zato joj nikad veseli stihovi baš nisu najbolje išli od ruke. Iako je u međuvremenu nastalo mnogo pjesama, Sabljo nikako da se odluči na objavljivanje svoje prve pjesničke zbirke. No dok se to ne dogodi, svi zainteresirani imaju je priliku čuti kako u Booksi prvi put čita svoju poeziju i o njoj razgovara. Sa sobom će, naravno, ponijeti i gitaru pa će se neki stihovi moći čuti i u izgovorenoj i u muzičkoj varijanti.

Književnost, između serija je tribina u Booksi koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je, u žurbi, dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između. I zato što je knjiga odlična i zato što je upravo Rundek bio prvi gost tribine. 

Tribina će se održati u utorak, 15. prosinca u 19 sati, a uređuje ju i vodi Dunja Kučinac.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.12.2015