Između javnog i privatnog – dobre kustoske prakse | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Između javnog i privatnog – dobre kustoske prakse

Otvoren je natječaj za 25 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru u Genovi.

ROK: 15.02.2019

Otvoren je natječaj za 25 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom "Između javnog i privatnog – dobre kustoske prakse", koji će se održati u Genovi (Italija), u Duždevoj palači od 21. do 23. ožujka 2019.

"Kakav je odnos danas između muzeja i suvremene umjetnosti? Što znači kuriranje izložbi i inicijative, uz ispreplitanje javnog i privatnog, za umjetnost XX. i XXI. stoljeća? Koju ulogu igraju zaklade, sajmovi i galerije? Koje se kustoske prakse mogu koristiti na tim mjestima kako bi se pomoglo širenju znanja o suvremenoj umjetnosti?", tema je seminara.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo umjetnici ili kustosi. Umjetnici moraju biti redoviti članovi HDLU-a) koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu. Potrebno je priložiti dokaz: osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju da je adresa boravišta drugačija od prebivališta potrebno je uvjerenje MUP-a o boravištu u Gradu Zagrebu ili rodni list.

Prijavitelji trebaju imati diplomu iz područja umjetnosti, kuriranja ili srodnih područja ili najmanje jednogodišnje radno iskustvo u muzeju ili galeriji.

Prijava se vrši isključivo preko on-line aplikacije (ako se prvi put prijavljujete na CreArt projekt, potrebno se registrirati).

Prijaviti/registrirati se možete ovdje.

Rok za prijavu je 15. veljače 2019.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.01.2019