Između klupskog podija i spavaće sobe | kulturpunkt

Najave Party

<

Između klupskog podija i spavaće sobe

Na prvom ovogodišnjem partiju u organizaciji Žive muzike nastupaju Maria Minerva, Kimekai i Bobby Browser.

09.01.2015 , Zagreb - Močvara

Maria Minerva (Maria Juur) je producentica i kantautorica s vlastitom vizijom spoja elektronske, pop i dance glazbe. S utjecajima koji se protežu od avangardne glazbe i hypnagogic popa do housea, njena intrigantna plesna glazba djeluje negdje na pola puta između klupskog podija i spavaće sobe, elegantno nižući razne reference iz pop kulture ali akademske sfere u kojoj Juur ima pozadinu. Originalno iz Tallinna u Estoniji, trenutno živi u Los Angelesu, Kalifornija, gdje izdaje za tamošnji kultni eksperimentalni label Not Not Fun Records, kao i njihovu plesnu pod-etiketu 100% Silk. Prolifična Juur od 2011. je objavila 4 albuma, ‘Tallinn at Dawn’, ‘Cabaret Cixous’, ‘Will Happiness Find Me?’, aktualni ‘Histrionic’, i niz izvrsnih EP izdanja. Surađivala je s LA Vampires i Hervéom, remiksirala velikog Johna Calea i suvremenike poput Peaking Lights, te nastupala sa Johnom Mausom, Italom, Laurel Halo, Sleep Over, Butterclock i mnogim drugima. Njeno premijerno gostovanje u ovim krajevima popraćeno je partijem u režiji 100% Silk kolege Bobbyja Browsera, s kojim će zaviti Močvaru u magloviti disko.

Kimekai je pseudonim 21-godišnjeg Marka Vukovića, glazbenog producenta iz Đakova. Iako mlad, Marko je već neko vrijeme prisutan na hrvatskoj i stranoj elektroničkoj sceni, te je često istican na stranim glazbenim blogovima i stranicama poput XLR8R, The 405, no fear of pop. i Impose. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija. Kimekai je nedavno objavio album za američkog izdavača Hush Hush Records.

Na osobnu preporuku Itala stiže nam još jedan štićenik losanđeleskih house frikova s etikete 100% Silk, Andre Ferreira poznatiji kao Bobby Browser ili Bobby B. Za njih je izdao već dva EP-ja, ‘Just Browsing’ i ‘Still Browsing’ te najavio novi za početak 2015., a ova je godina protekla u znaku izvrsnog singla za etiketu Icee Hot ‘History/So True’, na kojem su njegove stvari remiksirali ni manje ni više nego John Talabot i Ghosts on Tape. Iza njega je turneja sa Octo Octa i Magic Touch te brojni nastupi uz druge kolege s 100% Silk. Na partiju nakon nastupa M. Minerve, imat ćemo priliku saznati kako zvuči "clubspinning adult contemporary house"!

Ulaznice u pretprodaji stoje 50 kuna i mogu se nabaviti u knjižari Rockmark, a na dan događanja, u petak, 9. siječnja, stajat će 60 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.01.2015