Između obrnutih slika | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Između obrnutih slika

Teresa Isabella Mayer u ZPC-u održat će koreografske radionice 18. i 19. lipnja, s početkom u 11 sati.

18.06.2012 - 19.06.2012 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Teresa Isabella Mayer je koreografkinja, izvođačica, fotografkinja te instruktorica pilates tehnike koja živi i radi u Berlinu od 2004. godine. Osim u vlastitim radovima često nastupa i u koreografijama drugih autora s kojima nastupa diljem Europe. Diplomirala je 2004. koreografiju i  ples u Salzburgu: SEAD   (Salzburg Experimental Academy of Dance). Od 2009. godine stvara i predstave za posebne lokacije među koje pripada i djelo Inverted Vision a koje je premijerno izvedeno u Beču. Inverted Vision 2. i 3. dio prikazani su na festivalima: Tanz im August / Sommer.bar 2010. te 2011. na festivalu Context / HAU 1 u Berlinu. Istovremeno surađuje sa brojnim drugim koreografima i plesačima. 2007. Nastupa u na Dokumenti 12, u koreografijama Trishe Brown Floor of the forest i Accumulation.

Koreografska radionica Između obrnutih slika se temelji na rezultatima ranijeg istraživanja i iskustava rada na predstavi Obrnute Slike (Inverted Vision), koja se bavi perceptivnim strategijama te načinom na koji mozak procesira sliku. Inverted Vision je performativni, interaktivni parcours tijekom kojega se gledatelj upušta u eksperiment. Tijekom cijele predstave nose se naočale koje stvaraju obrnutu sliku (putem korištenja leća). Sudionici u ovoj radionici su pozvani da se upuste u ovaj istraživački proces. Proučit će se i dokumentacija ranijih izvedbi predstave Inverted Vision, a koja se sastoji i od osobnih komentara publike, kojima opisuju i svoje kinestetičke doživljaje kao i emotivna stanja. 

Radionica je podijeljena u dva dijela: prvi dan je na rasporedu istraživanje i poigravanje perceptivnim strategijama kroz upotrebu raznih alatki poput invertivnih naočala, zvukova, tekstova. Drugi dan polaznici će podijeliti iskustva i rezultate prvog dana radionice, spajat će se sa konkretnim materijalom koji je generiran kroz dokumentaciju predstave Inverted Vision. 

Cijena radionice je 75 kuna za oba dana. Informacije i rezervacije možete obaviti putem emaila edukacija@plesnicentar.info. Broj mjesta je ograničen.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 11.06.2012