Između stvari i doživljaja | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Između stvari i doživljaja

Na okruglom stolu Etika putovanja nekolicina iskusnih putnika i stručnjaka pokušava dati uvid u kompleksnost fenomena putovanja i turizma danas.

30.09.2015 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

"Broj međunarodnih turističkih dolazaka u svijetu danas iznosi 1.1 milijardu. Usporedbe radi, godine 1950. taj je broj iznosio 25 milijuna. Jedine industrije koje danas nadilaze turističku su industrije fosilnih goriva, kemijska, automobilska i industrija elektroničkih uređaja. Jureći po svijetu, 1.1 milijarda turista ostavlja značajne ekonomske, kulturne, ekološke a ponekad i sigurnosne posljedice na zajednice i osobe s kojima se susreće. Jedan od novijih 'izuma' kapitalizma glasi 'ne kupujte stvari, kupujte doživljaj'", stoji u najavi okruglog stola.

Sudionici ovog okruglog stola pokušat će dati odgovore na pitanja kao što su koja je naša odgovornost kao putnika, ili kao putopisaca, koliko je važna etika dok putujemo i je li to prikladna aktivnost za godišnji odmor. Odgovore će ponuditi putnici, stručnjaci i ljudi koji rijetko sjede: Kristijan Grubišić Gruba, Hrvoje Ivančić, Hrvoje Jurić i Boris Veličan. Okrugli stol moderirat će Tamara Puhovski.

Okrugli stol bit će održan u srijedu, 30. rujna, u klubu Booksa, s početkom u 19.30 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.09.2015