Između vremena i prostora | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Između vremena i prostora

Izložba Suvremena topografija predstavlja izbor radova iz kustoskog projekta Sonje Jankov GIF i arhitektura: vizualna praksa kao kritika.

02.09.2018 - 07.09.2018 , Zagreb - Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 2. rujna u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, s početkom u 20 sati otvara se izložba Suvremena topografija koja predstavlja izbor radova iz samostalnog kustoskog projekta Sonje Jankov GIF i arhitektura: vizualna praksa kao kritika

Kako stoji u najavi, "izložba uključuje djela arhitekata, umjetnika i urednika, od kojih su svi koristili animirane GIF-ove da prezentiraju svoja djela vezana za prostorne probleme. Animirani GIF je medij koji je simptom de-teritorijalizacije kada se brišu granice između vremena i prostora. Istovremeno, ima sposobnost dokumentiranja promjena u povijesti, utjelovljenja progresivnih arhitektonskih koncepta i daje kritičko promišljanje društve stvarnosti".   

Sonja Jankov, umjetnica i kustosica, u svojoj se praksi koristi umjetničkim medijima (site-specific instalacije, fotografije, skice) koliko i teorijskim pisanjem kako bi prikazala rezultate istraživanja. Autorica je izložbi i projekata GIF i gradovi, Post-arhiva savremene umetnosti, SPENS i socijalističke sportske dvorane danas, GIF i javni urbani prostori. Živi i radi u Novom Sadu.

Izložba ostaje otvorena do 7. rujna

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.08.2018