IzRadionica video instalacija | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

IzRadionica video instalacija

Kultura promjene poziva na radionicu pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića Klifa.

ROK: 18.12.2017
  • A
  • +
  • -

Nakon prošlogodišnje IzRadionice Solarnog sata koju je na poziv Kulture promjene SC-a i projekta Edukultura osmislio i realizirao Davor Sanvincenti sa suradnicima, ove godine kreće još jedna IzRadionica.

Projekcije u prostoru, što, kako i zašto? održat će se pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića Klifa. Na radionici će sudionici s voditeljem raditi na konceptualizaciji i realizaciji video instalacija malog formata, koristeći video projektore malih dimenzija. Prostorni smještaj projekcija, odnos prema trajanju, interakcija s publikom te jednostavne tehnike video-mapiranja samo su neke od tema kojima će se baviti. Završni rezultat ovog zajedničkog rada je sedam instalacija koje će biti stalno postavljene u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar kompleksa Studentskog centra. Prvi radni sastanak održat će se 20. prosinca u 17 sati u Teatru Itd, a konačna realizacija rad(ov)a bit će u ožujku 2018.

Ako ste zainteresirani, voljni, željni... i treba vam pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite video instalacije... Kultura promjene vas zove da pošaljete kratki životopis, motivaciju za radionicu i kontakt na edukultura.sc@gmail.com do 18. prosinca u ponoć.

Uvjeti za prijavu su osnovno poznavanje softvera za video/audio montažu, osnovno znanje snimanja video kamerom, mobitelom ili fotoaparatom, iskustvo u samostalnoj realizaciji umjetničkih radova i motivacija. Kotizacija za radionicu se ne naplaćuje. 

Multimedijalni umjetnik i performer Ivan Marusic Klif (1969.) jedan je od prepoznatljivih domaćih umjetnika koji se bavi izradom interaktivnih i zabavnih kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija. 1994. g. diplomirao je na The School of Audio Engineering u Amsterdamu. Bilo da radi sa zvukom, svjetlom ili videom, Klif neprekidno konstruira složeni ambijent, počevši od ranih svjetlosnih instalacija iz devedesetih godina prošlog stoljeća do instalacija kontroliranih računalnim programom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kontinuirano bavljenje umjetnošću na 'granicama žanra', propitivanje mogućnosti medija i otvorenost pristupa donijeli su mu nagradu publike natječaja i izložbe T-HT nagrada@msu.hr (2007.) te nagradu Vladimir Nazor za instalaciju Lambda u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo i za izložbu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca (2012.).

Radionica Projekcije u prostoru - što, kako i zašto? realizira se u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene SC-a uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 15.12.2017