Izražajna akcija tijela | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Izražajna akcija tijela

Predstava Personas ansambla slobodnog plesa Liberdance bavi se osjećajnim manifestacijama koje su povezane sa stvarnim ili fiktivnim osobama.

21.05.2018 , Zagreb - Zgrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 21. svibnja u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru održava premijera nove predstave ansambla slobodnog plesa Liberdance pod nazivom Personas. Predstava autorice Aleksandre Mišić bavi se afektima, osjećajnim manifestacijama koje su povezane sa subjektom, fiktivnim ili stvarnim, a izvode je Lara Frgačić, Ida Jolić, Tea Maršanić i Ariana Prpić

"Izražajna akcija tijela proizvod je konstantne dinamičke izmjene sa svijetom – Personas utjelovljuje igru kontrasta unutar samog subjekta, izazov pregovora između onog što pokazuje i onog što ne želi pokazati. Temelj kreiranja jezika nalazi se u osobnim dozvolama, ono što (ne) dozvoljavamo sebi da komunicira s okolinom i bude vidljivo. Asocijativni niz motiva daje podlogu konstituiranja afektivnih pojavnosti tražeći dogovor između inteligencije i osjećanja, onog što nam je u svjesnoj kontroli i dinamičkog skladišta poriva probijajući opnu, ali stvarajući spone između", stoji u najavi predstave.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 21.05.2018