Izumite! | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Izumite!

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva na prijavu radova za četvrtu izložbu Device_art.

  • A
  • +
  • -

Udruga Kontejner, ljubljanska galerija Kapelica i praški međunarodni centar za umjetnost i nove tehnologije CIANT pozivaju sve umjetnike, izumitelje, znanstvenike, geekove i zaljubljenike u tehnologiju da se odazovu pozivu za sudjelovanje na izložbi Device_art. Ovogodišnja, četvrta po redu izložba Device_art, kojom će kurirati Ena Hodžić, Ivana Jelača, Sandra Sajovic, Pavel Sedlak i Tereza Teklić, bit će održana u listopadu i prosincu na lokacijama u Zagrebu i Pragu. Svoje radove možete prijaviti do 2. svibnja. 

Termin device_art označava produkciju utemeljenu na različitim aspektima tehnoloških naprava i mehanizama. Tako Device_art izložba u svakom svom izdanju okuplja umjetnike  koji se kreativno služe analognim ili digitalnim, high ili low tehnologija te u svoje izvedbe ili tehnološki orijentirane performanse uključuju naprave, izume, mehanizme i robote. Ovom trijenalnom međunarodnom izložbom, udruga Kontejner sa suradnicima želi pokazati kreativne tendencije koje se nalaze na granici umjetnosti i dizajna, gadgeta-hacka. Rad koji prijavljujete od organizatora nije tematski ograničen, te kako napominju,  u konačnice ne mora imati isključivo umjetnički aspekt.

Kako kažu iz organizacije, Device_art je istraživački komparativni projekt na kojem se uz domaću produkciju predstavlja i određena svjetska umjetničko-tehnološka scena. Prva Device_art izložba održana 2004. bila je posvećena regionalnoj umjetničkoj sceni, sljedeća iz 2006. je usporedila umjetnike iz regije s umjetnicima iz jednog od svjetskih žarišta novomedijske umjetnosti - kalifornijskom scenom, dok je Device_art iz 2009. bio orijentiran na Japan. Ovogodišnji odabrani radovi bit će uključeni u međunarodnu izložbu koja će se održati u Zagrebu i Pragu.

Detaljne informacije o prijavama možete saznati ovdje

Izvor: Kontejner / Foto: Lego Mindstorms
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 24.02.2012