Izvađeni iz gomile | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Izvađeni iz gomile

Izvađeni iz gomile dugoročni je projekt Instituta za trajanje, mjesto i varijable koji je svoja prijašnja izdanja imao u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Pragu.

  • A
  • +
  • -

Seminar Neočekivani susreti III, dovodi u vezu pitanja lijenosti, neproduktivnosti i egzodusa kroz prizmu umjetničke prakse s jedne strane te kroz razmatranje istih tema u kontekstu suvremenih uvjeta proizvodnje, ekonomije i krize, konflikta ideja produktivnosti i lijenosti u Europi. 

Izvađeni iz gomile dugoročni je projekt Instituta za trajanje, mjesto i varijable koji je svoja prijašnja izdanja imao u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Pragu. Serija seminara Neočekivani susreti u okviru projekta dovodi u vezu teorijske, istraživacke i umjetničke projekte i prakse stvarajući prostor za uspostavu novih i neočekivanih poveznica.

Inicijalno baziran na čitanju fenomena i koncepata koji se pojavljuju unutar umjetničke, kustoske, i intelektualne prakse u Jugoslaviji tijekom 1960-tih i 1970-tih, projekt se otvara prema široj raspravi o pitanjima zajedništva, solidarnosti, dionizijskog socijalizma, egzodusa, rekonfiguracija ideja vidljivosti i produktivnosti, performativnosti i odgođene publike, i njihovih rezonanci u različitim geografijama i temporalnostima.

Prvi dio seminara vodi kustosica i povjesničarka umjetnosti Jelena Vesić a u drugom dijelu slijedi predavanje talijanskog filozofa i pisca Franca Berardija Bifa.

Seminar, u organizaciji DeLVe | Instituta za trajanje, mjesto i varijable, održava se 9. srpnja od 18 do 21 sat u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo

Izvor: POGON

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.07.2012