Izvođačice | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Izvođačice

Predstava Irme Omerzo i Vilima Matule ne gradi čvrste tvrdnje na pozornici, već donosi klupko finih asocijacija koje se odmotavaju u gledalištu.

03.04.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Izvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile ne bi li pokrenule produkciju zajedničkih radova. Ponudile su novi produkcijski model u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući autore na suradnju. 

Slijedom takve ideje, ovogodišnji autori Irma Omerzo i Vilim Matula bave se temom samog izvođenja. "Povrh izvedenih materijala, u fokus dolazi sam čin izvedbe. Apstraktni, precizni i organski jezik pokreta pronalazi svoja značenja u sprezi s izgovorenim sadržajem. Ova predstava ne gradi čvrste tvrdnje na pozornici, već donosi klupko finih asocijacija da se odmota u gledalištu", stoji u najavi predstave.

Izvođačice predstave su Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić. Predstava je nastala u koprodukciji Hrvatskog instituta za pokret i ples i Zagrebačkog plesnog centra.

Predstava će biti održana u četvrtak 3. travnja, s početkom u 20 sati

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 02.04.2014