Izvori nemogućnosti suradnje | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Izvori nemogućnosti suradnje

Na tribini će studenti Akademije likovnih umjetnosti i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta raspravljati o pitanju trenutka u kojem je nestao most među njima.

26.04.2017
  • A
  • +
  • -

Tribina u Galeriji Šira, u srijedu, 26. travnja u 17.30 sati, ugostit će studente Akademije likovnih umjetnosti i studente Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Na tribini će raspravljati o pitanju trenutka u kojem je nestao most među njima, a u tome će pomoći i pozvani gosti, asistenti s oba fakulteta. Postavit će se pitanja odnosa između dvije institucije, njihovog utjecaja  na studente i njihovu budućnost na kulturnoj sceni, razgovarat će se o osjetnom problemu nedostatka komunikacije među studentima tih komplementarnih disciplina i kroz raspravu pokušati dokučiti izvore nemogućnosti suradnje. 

Spomenut će se dosadašnji projekti u kojima su se studenti ipak približili kroz zajednički rad poput Likovnog praktikuma nastalog suradnjom Kluba studenata povijesti umjetnosti i studenata Nastavničkog odsjeka ALU, te otvoriti pitanje potrebe za takvim programima. 

Cilj tribine je predlaganje konkretnih rješenja, odnosno programa koji bi sadašnjim i budućim generacijama studenata omogućili ostvarenje uspješnih interdisciplinarnih projekata. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.04.2017