Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva

Objavljen je poziv na seminar "Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima".

ROK: 21.03.2017

Seminar će se održati u Zagrebu, 23. i 24. ožujka 2017. godine (četvrtak i petak) u okviru istoimenog projekta.

Cilj seminara je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i predstavnika javne uprave na području transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, s naglaskom na sukob interesa, javnu nabavu, dodjelu koncesija i pravo na pristup informacijama.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem priložene prijavnice putem elektroničke pošte do utorka, 21. ožujka do 14 sati. Broj sudionika je ograničen, a kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar. Svi prijavljeni dobit će informaciju je li njihova prijava prihvaćena do 22. ožujka 2016., do 14 sati, a odabrane/i će biti obaviješteni o mjestu održavanja seminara.

Projekt “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”,  provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti  i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na  istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.03.2017