Jaka ženska priča | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Jaka ženska priča

Održava se premijera predstave Jača u režiji Helene Petković, nastala prema istoimenom tekstu Augusta Strindberga.

26.11.2016 , Zagreb - Kulturno-informativni centar
  • A
  • +
  • -

U subotu, 26. studenog 2016. godine, u 20 sati u Kulturno informativnom centru KIC održava se premijera predstave Jača u režiji Helene Petković.

Poznato zagrebačko okupljalište KIC ovaj mjesec ponovno je  otvorilo svoja vrata građanima. Uz mnoštvo kulturnih sadržaja koji se svakodnevno nude u prostorima KIC-a, sve više prostora dobiva i kazališna scena. U suradnji s KIC-om Umjetnička organizacija TeatruM producirala je predstavu pod nazivom Jača. Prije svega ovo je jaka ženska priča. Predstava je nastala prema istoimenom tekstu Augusta Strindberga, a glumice Ana Vučak i Nađa Josimović pod redateljskim vodstvom Helene Petković bavile su se problemom raslojenog ženskog identiteta te pitanjima imamo li snage priznati sebi da su dijelovi naših života, kao i naših identiteta lažni? Imamo li snage suočiti se sa sobom samima? Ima li uopće takva borba pobjednika i poraženoga ili se vječno vrtimo u krugu samozavaravanja i novih borbi?

Osim glumica i redateljice svoj ženski doprinos dala je i dizajnerica Andrijana Subotić Etna Maar koja potpisuje kostime i  njima je dala posebnu dimenziju cijeloj priči.

Osim ženskog dijela ekipe tu su i suradnik za pokret Petar Cvirn koji je sa svojim bogatim iskustvom na području plesne umjetnosti doprinio stvaranju neverbalnih dijelova.

Scenografiju predstave potpisuje Ivan Veljača, renomirani mladi scenograf koji se nakon dugogodišnjeg rada na filmu prvi put okušao u kazališnoj scenografiji.

Autor zvukovnog oblikovanja je Neven Marinac.

Ovaj projekt proizvod je skupine mladih profesionalaca koji su svaki na svoj način pridonijeli stvaranju predstave Jača.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 24.11.2016