Japanske animirane fantazije | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Japanske animirane fantazije

Dođite u net.kulturni klub mama na projekcije japanskih animiranih filmova.

12.07.2013 , Zagreb - net.kulturni klub mama

U petak, 12. srpnja, s početkom u 17 sati bit će prikazana dva japanska animirana filma: Uchuu Show e Youkoso (2010, 136 min) te Hotarubi no Mori e (2011, 44min). 

U pauzi između filmova bit će prikazan maraton petominutne trash animirane serije Inferno Cop, a po završetku projekcija očekuje se druženje i rasprava o prikazanom.

Uchuu Show e Youkoso prati grupu od petero djece na ljetnim praznicima u mirnom, zabačenom planinskom selu. Djeca se na početku bezbrižno odmaraju, daleko od roditeljskog nadzora, no njihovi životi naglo se promijene kada naiđu na malog psa Pochija - za kojeg se ispostavi da je vanzemaljac, te treba pomoć. Naime, Pochi je u potrazi za tajnovitom substancom koja potječe sa Zemlje, no na svojoj misiji teško je ranjen. Djeca mu pomognu oporaviti se, te ih on zauzvrat obeća odvesti na putovanje gdje god žele! 

Hotarubi no Mori e priča je o djevojčici Hotaru, koja se izgubi u začaranoj šumi gdje žive duhovi. Dečko Gin ukaže se pred Hotaru u šumi, no ona ga ne može dotaknuti od straha da ne bi nestao… Romantična drama s dozom mistike.

Inferno Cop prikazuje dogodovštine istoimenog lika, policajca s plamtećom lubanjom u maniri Ghost Rider te zapakirano u 13 epizoda po 5 minuta. Ukratko, čista trash akcija kakvu znaju napraviti samo Japanci, sa namjerno niskobudžetnom animacijom te totalno opaljenom randnjom.

Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anima filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.07.2013