Jedinstvena vrtna zabava | kulturpunkt

Jedinstvena vrtna zabava

Na ovogodišnjem izdanju druženja i koncerata u dvorištu Pogona Jedinstvo svirat će Jonathan i The Marshmallow Notebooks.

  • A
  • +
  • -

Nakon pandemijskih epizoda, seizmoloških drhtanja i snijega u ožujku dolaskom ljeta vraća se Pogonova jedina najdraža jedinstveno Jedinstvena vrtna zabava! 

Osnovani 2011. godine u Rijeci, Jonathan čini pet prijatelja s različitim glazbenim pozadinama. Instant kemija i lakoća stvaranja potpuno novog zvuka pokrenule su Jonathan u novom smjeru, a samo ime odlika je raznih osobnosti i karaktera koji ih je spojio u jednom projektu. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.

The Marshmallow Notebooks će u dvorištu Jedinstva najaviti izlazak dugoočekivanog "Destruction LP"-a s kojeg je skinuto već nekoliko najavnih singlova. U live postavi benda koji je svoju koncertnu premijeru doživio na prošlogodišnjem Tabor Film Festivalu su Matija Habijanec (gitara, vokal), Katarina Stamenkovska (violina), Josip Visković (klarinet, synth), Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubnjevi).

Prije samih koncerata pripremimo Kulturpunktov kviz za kulturne geekove i geekice u dvorištu, a za ljubitelje umjetnosti program Prostor / vrijeme / zvuk u sklopu Participativne Pogonove sezone, performance u prostoru velike dvorane Jedinstvo.

Jedinstvena vrtna zabava bit će održana 27. rujna od 19 sati u dvorištu Pogona Jedinstvo, a ulaz je besplatan.

Naš vrt je vaš vrt - vidimo se na odgovornom i veselom druženju!

Program se izvodi u sklopu projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.09.2020