Jedinstveni noćni ambijent | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Jedinstveni noćni ambijent

U isčekivanju nadolazećeg izdanja, prikazuje se nekoliko filmova iz distribucije umjetničke organizacije Zagreb Film Festival.

17.07.2017 - 23.07.2017 , Zagreb - Ljetno kino Tuškanac

FOTO: Zagreb Film Festival / Facebook

  • A
  • +
  • -

Od ponedjeljka, 17. srpnja do nedjelje, 23. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival. U isčekivanju nadolazećeg izdanja ZFF-a (koje će se održati od 11. do 19. studenog 2017.), prikazuje se nekoliko vrhunskih izdanja iz distribucije umjetničke organizacije Zagreb Film Festival, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta. 

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje lepršavu francusko-islandsku komediju Projekt: Zajedno  koja prati ljubavne (ne)zgode sramežljivog Samira koji se zaljubi u instruktoricu plivanja Agathu, a tu su i švicarsko-francuski animirani hit Moj život kao Tikvica kojem je za dlaku izmaknuo Oscar, kao i gorko-slatka češka humorna drama o suočavanju sa smrću Kućna njega, te zabavan obiteljski film Novi klinac koji pruža svjež i šarmantan pogled na noćnu moru svih tinejdžera - biti novi klinac u razredu. 

Publika će moći uživati i u filmu Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija, istinitoj priči o finskom boksaču koji se zbog ljubavi odrekao slave, te u belgijskoj drami Nakon ljubavi redatelja Joachima Lafossea, neumoljivoj i inteligentnoj studiji narušenog ljudskog odnosa, ispričanoj s puno empatije i humora. 

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će nekonvencionalni portret slavnoga čileanskog pjesnika i nobelovca (Neruda) koji potpisuje najhvaljeniji latinoamerički redatelj današnjice Pablo Larrain. Nerudu otkrivamo kao strastvenog ljevičara koji, zbog sukoba s dominantnom politikom, postaje progonjen u vlastitoj domovini. U naslovnoj je ulozi poznati čileanski glumac Luis Gnecco, a inspektora koji opsesivno traga za Nerudom tumači Gael Garcia Bernal.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.07.2017