Jedinstveni projekt autohistorizacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Jedinstveni projekt autohistorizacije

Izložbom Jednina množine koncipiranoj oko pojmova simbola, znaka, logoa i brenda Boris Ljubičić na primjeru vlastitih radova tematizirati dizajnersku praksu kao takvu.

08.03.2018 - 23.03.2018 , Pula - Galerija HUIU
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 8. ožujka u prostoru Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUIU otvorena je izložba dizajnera vizualnih komunikacija Borisa Ljubičića pod nazivom Jednina množine – simbol, znak, logo, brend, koju zajednički organiziraju HUIU i Hrvatsko dizajnersko društvo. Izložba je izvorno producirana u sklopu programske linije HDD galerije Dizajniranje povijesti – historizacija dizajna te je inicijalno održana u siječnju i veljači ove godine. 

Kustos izložbe Marko Golub u popratnom tekstu piše kako se ova izložba koncipirana oko pojmova simbola, znaka, logoa i brenda, može promatrati kao Ljubičićev jedinstveni projekt autohistorizacije, u kojoj on kao autor ne traži tek svoje (itekako zasluženo, visoko) mjesto u dizajnerskoj povijesti, nego pokušava na temelju primjera vlastitih radova artikulirati određene teze o dizajnerskoj praksi kao takvoj, o njenim vrijednostima, prioritetima, metodama, o tome što za njega dizajn jest i zašto je važan.

Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 09.03.2018