Jesen i život bez smisla | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Jesen i život bez smisla

U sklopu projekta Duplo pakiranje predstavlja se troje autora koji u svojim radovima istražuju arhetipske svijetove književnih djela.

07.11.2014 , Križevci - Klub kulture

"Umjetnički projekt Jesen i život bez smisla polazi upravo od reinerpretacije mita. Kreirao sam ga u suradnji s dvoje studenata Zadarskog sveučilišta, Damirom Kamenarom i Marinom Bogdanović. Naši radovi istražuju arhetipske svijetove opisane u književnim djelima kao što su to romani Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog i Predio slikan čajem Milorada Pavića ili poeziji Sergeja Aleksandrovića Jesenjina. Zajedničko je svim radovima nastalim u ovom projektu mitologiziranje osobne povijesti kroz književno djelo", stoji u najavi događanja Josipa Zankija.

Marina Bogdanović, rođena 1992. godine u Kotoru, Crna Gora. Trenutno student preddiplomskog studija psihologije u Zadru.

Damir Kamenar, rođen 1989. godine u Osijeku. Trenutno je redovni student preddiplomskog učiteljskog studija razredne nastave na Sveučilištu u Zadru.

Josip Zanki, rođen 1969. godine u Zadru. Javno djeluje od 1986. godine na područjima grafike, video arta, performancea i kulturne antropologije. Trenutno je predsjednik HDLU-a i izvanredni profesor na Sveučilištu u Zadru.

Predstavljanje će biti održano u petak 7. studenog u Klubu kulture u Križevcima, s početkom u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 06.11.2014