Jeste li mislili: Studiobotas? | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Jeste li mislili: Studiobotas?

Ljubljanski autori predstavit će se zagrebačkoj publici na izloćbi grafičkog dizajna.

06.09.2011 - 19.09.2011 , Zagreb - Galerija ULUPUH
  • A
  • +
  • -

Ovim projektom Studiobotas problematizira fenomen identiteta pri prijenosu govorne u vizualnu formu čime se generiraju nova značenja i možda novi identiteti. Pri tome se postavlja više pitanja: Je li dizajn zaista u stanju sa stvaranjem identiteta mijenjati i suštinu stvari ili je to utopistički konstrukt samodovoljnih profesionalaca? Ako greške u procesu generiraju novu stvarnost, do koje mjere ih možemo dopustiti i kakvu ulogu imaju pri tome pravila i navike koje prate tranziciju iz verbalnog u grafički jezik?

 

Komunikacijska i dizajnerska djelatnost Studiabotas temelji se na tri osnovna područja: na slovu, kao vizualnom znaku; na knjizi, kao zbiru kompleksnih vizualnih elemenata i na urbanoj strukturi, kao sustavu iz kojeg izvire i prema kojemu je usmjerena. Ta tri područja isprepleću se u idejnom i djelatnom profilu studija koji svojom kreativnošću nastoji pridonijeti umjetničkom i kulturnom nasljeđu europske avangarde na području komunikacije i grafičkog dizajna, nastaviti se na nj i produbiti ga. Osnovna djelatnost studiobotasa je grafički dizajn u arhitekturi, grafički dizajn za potrebe izdavaštva, korporativni identitet i priručnici za upotrebu korporativnog identiteta, dizajn izložbi i organizacija te vođenje radionica.

Studiobotas čine: Boštjan Botas Kenda - docent, grafički dizajner i predavač Vizualnih komunikacija na Sveučilištu u Ljubljani; Primož Fijavž - arhitekt i grafički dizajner te Peter Rauch - arhitekt, grafički dizajner i fotograf.

Otvorenje izložbe je u utorak, 6. rujna u 20 sati i možete je pogledati do 19. rujna u radno vrijeme galerije: radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena. Ulaz je slobodan.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Republike Slovenije, u partnerstvu s udrugom Consortium Artisticum iz Ljubljane.


 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 01.09.2011