Joint Research Programme - Kulturni susreti | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Joint Research Programme - Kulturni susreti

Istraživački program financira nove i uzbudljive humanističke projekte koji se bave kulturnim susretima, a uključuju istraživače iz tri ili više zemalja.

ROK: 04.05.2012

Mreža HERA - Humanities in the European Research Area pokrenula je novi zajednički istraživački program na temu Kulturni susreti. Sudionici mogu biti iz sljedećih zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Island, Irska, Litva, Luxembourg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Slovenija, Švedska i UK.

Trajni procesi stvaranja identiteta unutar Europe i drugdje u osnovi su rezultat različitih formi kulturnih transformacija, sukoba i prilagodbi. Ti su procesi nastali pod utjecajem mnoštva faktora, uključujući komunikaciju, intelektualnu razmjenu, ideološki kontekst, tehnološke promjene, ekonomski razvoj, trgovinu, rat, okupaciju i političku konsolidaciju. Ti procesi susreta i migracije (ljudi, ideja, dobara i predmeta) imaju utjecaj kako na mikro razini života pojedinca tako i na makro razini ideologije i društvenih institucija.

HERA JRP traži projekte koji se bave općim povijesnim i teorijskim pitanjima koja su gore spomenuta, kao i projekte koji istražuju specifičnije i egzemplarne aspekte kulturnih susreta. Program nastoji istražiti fenomen kulturnih susreta u prostornim terminima (npr. kulturni susreti unutar geografskih okvira), jednako kao i u vremenskim terminima (npr. u suvremenom vremenu kao i u dugoročnim povijesnim perspektivama).

Nacrt projekta prima se do 4. svibnja.

Više informacija potražite ovdje.
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 16.02.2012