Jugofuturistička umjetnička produkcija | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Jugofuturistička umjetnička produkcija

Izvedbeni umjetnici_e i kolektivi mogu poslati prijedloge koji se nadovezuju na temu jugofuturizma, a izabranima će biti osigurana cjelogodišnja organizacijska i produkcijska podrška.

ROK: 31.12.2022
  • A
  • +
  • -

Ljubljanska udruga Maska raspisala je otvoreni poziv za jugofuturističku produkciju u području izvedbenih umjetnosti.

Jugofuturizam je dugotrajni fokus Maskinog rada, koji je udruga dosad razvijala kroz tekstualnu i diskurzivnu produkciju, a ovim pozivom širi se na područje umjetničkog izraza. "Jugofuturizam je pojam koji nema jednu definiciju, no nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Želimo da preraste iz koncepta u samostojan i punokrvni pokret. On već živi i razvija se simultano u različitim kontekstima, postoji u stapanju jezika bivše države, u šuškanju trenirki, zvucima popularne muzike ili u dubinskim teorijskim razmatranjima tranzicije na Balkanu", stoji u tekstu poziva. "Zamišljanje moguće zajedničke budućnosti može pomoći u osnaživanju ove periferne pozicije, može joj pružiti prostor za ekspanziju, i pritom proširiti našu imaginaciju."

Od prijavitelja_ica se očekuje da putem maila pošalju prijedlog, ne dulji od stranice teksta, koji sadrži sadržajni i formalni opis izvedbe i nadovezuje se na njihovu interpretaciju teme jugofuturizma. Prijavi je potrebno priložiti i osnovne informacije o autorima_cama i glavnim suradnicima_ama na produkciji. 

Izabranim umjetnicima_ama Maska će osigurati cjelogodišnju organizacijsku i produckijsku podršku, kao i mogućnost suradnje na razvoju projekta s Maskinim kolektivom i međunarodnom radnom grupom. 

Odluku o prijavama Maskim tim donijet će do veljače 2023., a premijera produkcije predviđena je u siječnju 2024. 

Rok za prijavu je 31. prosinac.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 03.11.2022