Jump Cut! | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Jump Cut!

Fade In poziva sve zainteresirane srednjoškolce i srednjoškolke da se prijave na edukativni program iz osnova dokumentarnog filma i televizijskog novinarstva.

ROK: 05.11.2014

Fokus edukativnog programa tema je nasilja. Kroz radionice (predavanja, vježbe, igre, dramske igre i vježbe, psihodramske tehnike, gledanje dokumentarnih filmova i reportaža) polaznici će se baviti temama identiteta, stereotipa, predrasuda i nasilja, upoznati se s osnovama produkcije audiovizualnog djela (osnove medija, pristup temi, tehnike snimanja i montaže, principi produkcije) te će zajedno s mentorima izraditi nekoliko kratkih audiovizualnih formi (filmova i/ili reportaža).

Cilj je potaknuti mlade ljude na jasnu identifikaciju  različitih manifestacija nasilja te na aktivno djelovanje i korištenje audiovizualnog medija u smjeru njegove prevencije.

Radionice će se održavati subotom od 11 do 17 sati u periodu od 8. studenog do 6. prosinca. Nakon radionica održat će se grupna produkcija video radova u razdoblju od 29. studenog do 22. prosinca (u terminima po naknadnom dogovoru s polaznicima). Program će se održavati na adresi Nova Ves 18 u Zagrebu.

Program prima do 12 polaznika, a sudjelovanje je besplatno. Za prijavu je potrebno poslati: kontakt podatke (ime i prezime, škola, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa) te par rečenica o sebi i kratko objašnjenje zašto želiš sudjelovati u ovom programu.

Prijave se primaju do 5. studenog na adresu elektroničke pošte, a svi primljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni do 6. studenog.

Više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.10.2014