K: Djevojački studiji | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

K: Djevojački studiji

Naredni broj Časopisa za književnu i kulturalnu teoriju „k.“ raspisuje natječaj za radove na temu “djevojački studiji”.

ROK: 18.06.2017

Uredništvo Časopisa za književnu i kulturalnu teoriju „k.“ raspisuje natječaj za slanje radova za 14. broj s temom Djevojački studiji. 

Ovogodišnji broj posvećen je temi djevojačkih studija. Pozivaju se studenti/ce komparativne književnosti i srodnih humanističkih i društvenih znanosti na slanje autorskih radova koji se bave pojmom djevojaka i djevojaštva u književnosti i kulturi, djevojačkom kulturom i kulturnom-društvenom reprezentacijom djevojaka, kulturno-društvenim praksama djevojaka i izvedbama djevojaštva itd. Budući da je riječ o temi koja zasad nije pretjerano zastupljena u lokalnom akademskom kontekstu, potiču se radovi koji smještanju problematiku djevojaka i djevojaštva u lokalni ili regionalni kontekst. 

Radovi se primaju do 18. lipnja putem elektroničke pošte.  

Radovi mogu biti pisani samostalno ili u koautorstvu. Ne moraju biti napisani u sklopu kolegija, ali prihvaćaju se i seminarski radovi. Prihvaćaju se isključivo radovi koji nisu prethodno objavljivani. Prihvaćaju se radovi veličine do jednog autorskog arka (16 kartica teksta, odnosno 28 800 znakova, uključujući razmake). Radovi se predaju u .doc ili .docx formatu.

Više o natječaju potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.03.2017