Kad mladi zauzmu muzej | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kad mladi zauzmu muzej

Izložba u tijeku prva je izložba koju je - u sklopu međunarodnog projekta Translocal: Museum as Toolbox - osmislio i organizirao Klub mladih MSU-a (KMMSU).

14.01.2017 - 14.02.2017 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Izložba u tijeku otvara se u subotu, 14. siječnja u 19 sati, i prva je izložba koju je osmislio i organizirao Klub mladih MSU-a (KMMSU), kao i jedinstvena je prilika da saznate kako izgleda izložba suvremene umjetnosti kad muzealci prepuste konce u ruke mladima.

Izložba je organizirana u sklopu projekta Translocal: Museum as Toolbox koji okuplja pet europskih muzeja moderne i suvremene umjetnosti s ciljem razvijanja novih alata i strategija komunikacije institucija sa širom publikom, a posebice mladima u dobi od 15 do 25 godina. U projektu sudjeluju MSU Zagreb, Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz, KUMU Tallinn, Museion Bozen/Bolzano i Muzeum Sztuki Łódź. Suradnja započeta u listopadu 2015. manifestirala se održavanjem međunarodnog skupa, umjetničkih i kustoskih rezidencija, planiranjem i organizacijom putujuće izložbe te radom na publikacijama i internetskoj stranici s dokumentacijom i rezultatima istraživanja provedenih tijekom trajanja projekta.

Izložba u tijeku prikazivat će rezultate umjetničkih rezidencija održanih tijekom 2016. godine te selekciju radova iz fundusa MSU-a odabranih na principu komplementarnosti koncepta, teme ili umjetničkih pristupa predstavljenih tijekom rezidencija. Osim selekcije radova i osmišljavanja njihovog postava unutar MSU galerije, KMMSU također planira bogat popratni program izložbe, koji će između ostalog uključivati okrugli stol pod nazivom Tko o čemu? Mladi o umjetnosti!, koji će se održati 9. veljače u dvorani Gorgona MSU-a, razgovore s umjetnicima, specijalizirana vodstva, i party iznenađenja u prizemlju Muzeja. 

Izložba je otvorena do 14. veljače.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.01.2017