Kadar po kadar | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kadar po kadar

Izložba mladih hrvatskih fotografa istražuje mogućnosti refleksija autora u njihovim projektima te publike u njihovim odabirima.

29.09.2014 - 05.10.2014 , Zagreb - Greta

FOTO: Gemma Bou

  • A
  • +
  • -

Izložba Kadar po kadar na pojedinačne statične slike razlaže fotografije autora čiji će radovi biti objedinjeni u audiovizualnom performansu Refleksije, u izvedbi beogradskog kolektiva ImprovE (Igor Čubrilović, Igor Stangliczky i prijatelji)  kojega će slikom pratiti Ivan Lušičić Liik. Ova će se site specific izvedba pod egidom proširene fotografije održati u Laubi u sklopu ovogodišnjeg međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Imajući na umu krovnu temu festivala, pojedine su serije odabrali sami autori dok su neki od njih odabir prepustili Ivanu Lušičiću Liiku, a zajedničko se demokratično i dehijerarhizirano kuriranje – velikim djelom uvjetovano i manjkom sredstava – nastavilo prepuštanjem odabira načina produkcije pojedinog rada autorima, uz minimalne kustoske intervencije organizatora. Vezani tekstom inicijalnog poziva u jednom, i osobnim poznanstvima u drugom slučaju, i ovo je bio još jedan pokušaj odbljeska; istraživanje mogućnosti refleksija jednih u drugima, autora u njihovim projektima i nas u njihovim odabirima.

Autori čiji će radovi biti predstavljeni su Ana Mihalić s radom Tu i tamo, Bojan Mucko, Davor Konjikušić s radom Pogledi (foto dnevnik), Sanjin Kaštelan, Ivana Vučić s radom Siget 6 – Inside / Siget 6 – Outside, Marko Ercegović s radom Kretanje, gledanje te Mario Topić s radom Život s depresijom.

Izložba će biti otvorena u galeriji Greta od 29. rujna do 5. listopada.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.09.2014