Kadar u izdavaštvu | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Kadar u izdavaštvu

Tribina se bavi problematikom obrazovanja i osposobljavanja za rad u izdavaštvu, s posebnim osvrtom na segment marketinga, knjižarstva te novih tehnologija u izdavaštvu.

06.12.2011 , Rijeka - Gradska vijećnica
  • A
  • +
  • -

Projekt Izdavačka akademija provodi se u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Rijeka, a financira ga Europska Unija, putem IPA programa predpristupnih fondova.

Cilj projekta je povećati konkurentnost ciljane skupine na tržištu rada jačanjem znanja, vještina i metoda rada iz izdavaštva te potaknuti njihovu suradnju s potencijalnim poslodavcima. Cijelovita edukacija iz izdavaštva u trajanju od šest mjeseci organizirana je u obliku teorijskih i praktičnih vikend-radionica, pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u izdavaštvu.

Kako je projekt Izdavačke akademije nastao kao rezultat istraživanja u kojem su uključeni izdavači artikulirali potrebu za osposobljenim kadrom u izdavačkoj djelatnosti, ideja tribine logičan je slijed rada na projektu, te nužnosti javnog izlaganja teme obrazovanja u izdavaštvu, kako bi se javno iznijeli problemi u izdavaštvu i osvijestili o mogućnostima poboljšanja budućnosti hrvatskog izdavaštva.

O ovoj problematici govorit će gosti: dr. sc. Srećko Jelušić, prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo, Sveučilište u ZadruNeven Antičević, direktor izdavačke kuće Algoritam i predsjednik Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara te Milan Zagorac, direktor Izdavačkog Centra Rijeka (ICR).

Početak je u 14 sati.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 05.12.2011