Kakav je zvuk mjesta koje volimo | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kakav je zvuk mjesta koje volimo

Prostorna audio instalacija Ovdje gdje nas više nema Bojana Gagića temeljena je na istraživanju prostora osobne povijesti.

24.03.2017 - 09.04.2017 , Zagreb - Galerija Prozori (Knjižnica S.S. Kranjčevića)
  • A
  • +
  • -

Otvorenje izložbe Ovdje gdje nas više nema Bojana Gagića je u petak, 24. ožujka u 19 sati

Prostorna audio instalacija Ovdje gdje nas više nema Bojana Gagića temeljena je na istraživanju prostora osobne povijesti. Zvuk urbanih sekvenci obilježenih nekim prošlim bliskim odnosima, autor transponira u zapis kojim će definirati novi ambijent. U određenom se smislu radi o inverziji, upisivanju zvukova grada u interijer galerije/knjižnice, prisvajanju tuđih prostora, prepletanju intimnog i javnog, no isto tako o provociranju i propitivanju tišine. Pojedinačni audio zapis u trajanju od 20 sekundi aktivira se intervencijom posjetitelja/ice. Na taj način pokrenut, zvučni zapis postaje promjenjiva i privremena konfiguracija koja ne definira samo umjetnički rad, već i prostor konstituiran od vremena/prostora zvuka i tišine. 

U okviru izložbe, 27. i 29. ožujka od 18 do 20 sati, održat će se i radionice zvuka koja bi trebala skrenuti pozornost na zvuk kao gradbeni i važni element okruženja u kojima živimo i kojima se krećemo. Kakav je zvuk mjesta koje volimo, koje su transformacijske mogućnosti zvuka, što čujemo, neke su od tema koja će se u radionici istraživati. Uz šetnju kvartom i slušanje vlastitih prostora kreirat će se novi zvučni ambijenti. 

Prijave na radionicu primaju se putem elektroničke pošte, a izložba ostaje otvorena do 9. travnja. Izložba je dio manifestacije Priprema, pozor… kazalište! o kojoj više možete doznati ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 23.03.2017