Kako bi zvučale subatomske čestice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kako bi zvučale subatomske čestice

Zvučna instalacija Strune Hrvoja Hiršla i Davora Branimira Vinczea slobodno interpretira poveznicu između teorije struna i Pitagorine teorije harmonije.

08.01.2018 - 13.01.2018 , Zagreb - Galerija SC-a

U ponedjeljak, 8. siječnja, u 20 sati u Galeriji SC otvara se zvučna instalacija Strune medijskog umjetnika Hrvoja Hiršla i skladatelja Davora Branimira Vinczea.

Istraživački projekt Strune prvi je suradnički rad Hiršla i Vinczea. To zvučno i medijsko istraživanje slobodno interpretira poveznicu između teorije struna i Pitagorine teorije harmonije, proučavajući "mikroskopske" frekvencije i fenomene koji nastaju aktivacijom jedne izuzetno dugačke žice. Svoje će istraživanje Hiršl i Vincze publici predstaviti u obliku zvučne instalacije uz živu izvedbu i razgovor s umjetnicima na otvorenju.

Hrvoje Hiršl svoj rad pozicionira na razmeđu diskursa suvremene i medijske umjetnosti, a njegovo istraživanje obuhvaća umjetnički objekt i kompleksne sustave. Davor Branimir Vincze zanima se za istraživanje rezonancije, akustičkog otiska prostorije i mogućnosti stvaranja imaginarnih akustičkih prostora. U sklopu ovog rada istražuje kako bi titranje subatomskih čestica zvučalo kada bismo ih mogli čuti.

Instalacija će biti postavljena do 13. siječnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.01.2018