Kako do održivog i pravednijeg društva? | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Kako do održivog i pravednijeg društva?

Na predavanju Održivost - trend ili uvjet za preživljavanje? znanstvenik i aktivist Dražen Šimleša govori o odnosu društvenog sustava i devastacije okoliša.

17.05.2018 , Koprivnica - KKC Pixel

U četvrtak, 17. svibnja, Udruga Mamuze i Udruga Kopriva organiziraju besplatno predavanje poznatog znanstvenika i aktivista Dražena Šimleše Održivost - trend ili uvjet za preživljavanje?. Gostovanje se održava u KKC Pixel od 20 sati.

Predavanje tematizira vezu između postojećeg društvenog sustava i devastacije okoliša, a predavač nam donosi i analizu mogućnosti da promjenom vlastitog ponašanja te kolektivnim akcijama na lokalnom nivou pridonesemo održivijem i pravednijem društvu. Pri tome se posebna pažnja poklanja razlikovanju aktivnosti sa stvarnim potencijalom za promjenu od onih koje predstavljaju tek modni trend i kratkoročno umirivanje savjesti potrošača.

Dražen Šimleša rođen je 1976. godine u Bjelovaru. Radi kao viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu a njegovo područje rada je globalizacija i održivi razvoj. Do sada je objavio četiri knjige i nekoliko znanstvenih radova. Aktivan na civilnoj sceni i trenutno volontira kao tajnik udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te dopredsjednik Mreže ekosela Balkana (MEB). 

Ulaz je slobodan.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.05.2018