Kako natjerati Sanju Doležal da pjeva pank? | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kako natjerati Sanju Doležal da pjeva pank?

Povodom izlaska knjige Naša priča: 15 godina ATTACK!-a organiziran je razgovor s autori(ca)ma.

01.10.2014 , Zagreb - Galerija Nova
  • A
  • +
  • -

Projekt Autonomne tvornice kulture ili kulturnog centra pod nazivom ATTACK! pokrenut je u Zagrebu 1997. godine i u različitim je inkarnacijama uspio opstati do danas. Ljetos objavljena knjiga Naša priča: 15 godina ATTACK!-a (ur. Boris Koroman, Sunčica Remenar, Sven Cvek i Sanja Burlović; AKC Attack, Zagreb 2014.) sastoji se od dijaloga, intervjua, socioloških i etnografskih osvrta, osobnih svjedočanstava i mnoštva arhivskog materijala. Osim priče o Attacku, knjiga nudi i dio povijesti hrvatskog društva (1997.–2012.), ili barem pogled na to kako je ona izgledala iz rubne pozicije zagrebačke alternativne kulture. 

Povodom izlaska knjige organiziran je razgovor s autori(ca)ma knjige o ATTACK!-u, o autonomiji i prostoru njegovog djelovanja, o DIY kulturi, hrani, muzici, politici, uličnim performansima, o učenju na vlastitim greškama, te o tome kako natjerati Sanju Doležal da pjeva pank. 

Uvodnu riječ imat će Dea Vidović i Ben Perasović, a razgovor će moderirati Iva Zenzerović Šloser. Nakon razgovora bit će otvorena i izložba o ATTACK!-u čiji postav potpisuje Nikola Mijatović Bangavi. Sve to u srijedu, 1. listopada, u 19 sati u Showroomu Galerije Nova!

Knjigu slobodno preuzmite ovdje, a intervju s urednicima pročitajte ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.09.2014