Kako organizirati solidarnost: Kamensko | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Kako organizirati solidarnost: Kamensko

BRID poziva na radionicu koja će se baviti analizom jedne od vidljivijih kampanja u kojoj su udruge civilnog društva, studenti i građani na konkretan način podržali radnike.

13.03.2013 - 14.03.2013 , Zagreb - Radnički dom
  • A
  • +
  • -

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) poziva na radionicu Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko koja će se održati u srijedu, 13. ožujka u 18 sati, u Radničkom domu u Zagrebu. Radionica će se baviti organizacijskom analizom jedne od vidljivijih kampanja u kojoj su udruge civilnog društva, studenti i građani na konkretan način podržali radnike, a na temelju ovog iskustva raspravit će se i o mogućnosti zajedničkog djelovanja u sličnim situacijama. Uvodna izlaganja održat će Danica Radošević (bivša radnica Kamenskog), Jelena Miloš (BRID), Sandra Benčić (Centar za mirovne studije) i Teodor Celakoski (Pravo na grad).

Kako organizirati solidarnost prva je u nizu radionica koje BRID organizira u suradnji s fondacijom Rosa Luxemburg Stiftung - Southeast Europe posvećenih organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi na temelju konkretnih situacija iz prakse. Sljedeća radionica održat će se 10. travnja na temu organizacije štrajka sindikata Akademska solidarnost i štrajka solidarnosti pulskih poduzeća Pulapromet i JVP Pula s kolegama iz komunalnog poduzeća Herculanea.

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju nastala je u ožujku 2012. godine, a bavi se problematikom radničkih prava i aktivne solidarnosti, uvođenjem demokratskih procesa u ekonomsku sferu te s time povezanim organizacijskim pitanjima. Organizacija također radi na uspostavljanju širih platformi temeljenih na solidarnosti, uključujući suradnju sa sindikatima, nevladinim organizacijama, grass-root pokretima i ostalim zainteresiranima za radnička pitanja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.03.2013