Kako pričamo priče | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kako pričamo priče

Pogonov rezident Christoph Szalay predstavlja publikaciju When I walk through the city, I see flags everywhere, and I am always curious if they will speak to me or stay silent.

15.03.2019 , Zagreb - Pogon Mislavova

U petak, 15. ožujka s početkom u 21 sat, u Pogonu Mislavova predstavlja se publikacija Pogonovog rezidenta Christopha Szalaya When I walk through the city, I see flags everywhere, and I am always curious if they will speak to me or stay silent.

Pisac i umjetnik Christoph Szalay boravio je u Zagrebu na rezidenciji od studenog 2018. do siječnja 2019. godine u sklopu Pogonove razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima s Akademie Schloss Solitude. Zagrebačka rezidencija potaknula ga je da napiše publikaciju When I walk through the city, I see flags everywhere, and I am always curious if they will speak to me or stay silent u kojoj se na osobit način, kroz pogled "izvana" osvrće na pitanja stvaranja nacionalnih mitova, priča, povijesti... Replika Bašćanske ploče i Vučedolske golubice te jedna morska školjka koje su stajale na polici u stanu u kojem je Szalay boravio otvorile su pitanja o tome kako pričamo priče, tko ih priča i o potrebi da ih ponekad ispričamo potpuno drugačije od uobičajenog. Razgovor o publikaciji će s autorom voditi Bojan Krištofić.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.03.2019