Kako radi Institut za povijest umjetnosti | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Kako radi Institut za povijest umjetnosti

Institut za povijest umjetnosti poziva na Dane otvorenih vrata u sklopu kojih možete saznati više o njihovom radu i nabavit izdanja IPU-a po sniženim cijenama. 

21.05.2013 , Zagreb - Institut za povijest umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Institut za povijest umjetnosti, čije su temeljne smjernice djelatnosti postavili 60-ih godina 20. st. povjesničari umjetnosti Milan Prelog (na polju istraživanja urbanih cjelina i spomenika) te Grgo Gamulin (na području likovnih umjetnosti), danas predstavlja središnju znanstvenu ustanovu za proučavanje povijesti i teorije umjetnosti svih vremenskih i stilskih razdoblja s težištem na nacionalnoj povijesnoumjetničkoj baštini. Znanstvenici instituta rade na programima trajne znanstveno-istraživačke djelatnosti, sudjeluju u izradi primijenjenih istraživanja i u provođenju izdavačke djelatnosti IPU.

Na Danima otvorenih vrata Instituta za povijest umjetnosti, koji će biti održani u utorak i srijedu 21. i 22. svibnja od 10 i 17 sati, moći ćete se informirati o bogatom fondu Knjižnice Instituta te arhivskom gradivu i ostalim fondovima dokumentacije (Fototeka, Planoteka, Hemeroteka, Arhivi, donacije i ostavštine znanstvenika), koji su i danas temelj znanstveno-istraživačke djelatnosti u području povijesti umjetnosti i rubnih  struka.

Kao i proteklih godina, u sklopu manifestacije bit će organizirana prodaja po povoljnijim cijenama knjiga i časopisa koji su objavljeni u izdanju Instituta za povijest umjetnosti.

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 13.05.2013