Kakofonija emocionalnog života | kulturpunkt

Najave Performans

<

Kakofonija emocionalnog života

Projekt Celofan propituje unutarnji diskurs između srca kao fizičkog organa i njegove metaforične uloge u doživljaju emocija.

12.10.2018 - 14.10.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

U organizaciji udruge Budna, od 12. do 14. listopada u Velikoj dvorani Pogona JedinstvoDora Šušković Stipanović, Buga Bosanac i Tena Gašparac izvode performans Celofan, koji propituje unutarnji diskurs između srca kao fizičkog organa i njegove metaforične uloge u doživljaju emocija.

Kako stoji u opisu rada "individualni fokus na energiju vlastitog srca koju će publika imati priliku doživjeti rezultirat će intimnim emocijama koje će pojedinac osjetiti, a samim time i dobiti odgovor na pitanja koje samo on želi upitati. Interaktivni performans sastoji se od mogućnosti slušanja vlastitog srca u tišini, u izoliranom okruženju, ali i instalacijama umjetničkih prikaza intimnih doživljaja srca triju autorica. Slušanje vlastitog srca način je kojim se želi postići osvještavanje odnosa vlastitih intuitivnih nagona i emocija koje se svakodnevno projiciraju u svijet."

Cilj je projekta Celofan "doći do odgovora na pitanja suodnosa između svjesnog i nesvjesnog, strahova i nada, boli i hrabrosti, koja zajedno kulminiraju u kakofoniji otkucaja srca".

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 10.10.2018