Kalifornijska buka | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Kalifornijska buka

Nepunih pola godine nakon izvrsnog premijernog im zagrebačkog nastupa u KSET ponovno stiže bučno-eksperimentalni lo-fi pop punk dvojac No Age.

Dean Spunt i Randy Randall muzičku su karijeru započeli u "hardcore" bendu Wives, da bi 2006. godine odlučili promjeniti priču i nastaviti djelovati kao dvojac. Premda se na prvi pogled može činiti kako takva forma ograničava, ovi momci potvrđuju upravo suprotno jer pokazalo se da im omogućuje veću slobodu i olakšava plasiranje gomile ideja koje iz njih izviru. 

Nakon niza singlova koji su 2007. objedinjeni na njihovom prvom velikom izdanju Weirdo Rippers, potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Sub Pop i godinu dana poslije objavljuju fenomenalni Nouns, album kojim su uvjerljivo zasjeli na godišnje liste najboljih izdanja većine svjetskih eminentnih magazina kao što su Tiny Mix Tapes, Rolling Stone, PopMatters i Spin, dok su se samo Fleet Foxes i Portishead našli ispred njih na vjerojatno najiščekivanijoj godišnjoj listi, onoj magazina Pitchfork

Premda im izvrstan novi album Everything in Beetween nije tako dobro kotirao na godišnjim diskografskim inventurama, ipak je potvrdio strahovit potencijal grupe od koje se još štošta može očekivati u budućnosti.

Potporu će im 19. travnja u zagrebačkom KSET-u pružiti sjajan zagrebački powerpop/post punk bend Shoot Me Wendy.
Izvor: KSET
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.04.2011