Kanaliziranje duše | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Kanaliziranje duše

Predstava Velimira Foretića Delonova On i ja bit će izvedena u sklopu KUM - Kazališta u Močvari.

20.03.2017 , Zagreb - Močvara

U ponedjeljak, 20. ožujka, u 20.30 sati, KUM - Kazalište u Močvari predstavlja Velimira Foretića Delonova s izvedbom On i ja, predstavom o ljubavi dvaju momaka u konzervativnoj sredini. 

"Prvo plešem potom mislim je šablona predstave po kojoj radim ovo djelo. U prvom djelu koji je plesni izražavam sve one osjećaje koji su prisutni za vrijeme te veze koja se odvijala u konzervativnoj sredini, tj. u malom mjestu, a reflektirali su se na meni i njemu. To bi bilo čisto kanaliziranje duše koja je čitavo vrijeme pod pritiskom osjećaja. Tu dakako ulazim i u improvizaciju neslušajući glazbu, više sebe iz nutra, vjerujući kako je improvizacija svečano ruho novoga doba, oslobađa tijelo i duh, uistinu spasonosno sredstvo, naprosto poklon čovjeku koji vapi za slobodom. Želja mi je ući u svojim tijelom u dubine samog svog bića potaknuti ga na sjećanje i pretočiti to u jedinstveni pokret tog trenutka. Drugi dio je monolog u prozi, u kojem se nakon plesa pojavljujem u crnoj vjenčanici i štiklama kao provokacija gledateljima na ono različito", rekao je sam autor.

Autor predstave i teksta je Velimir Foretić Delonov, kostimografiju potpisuje Lucia Myšickova, a autori glazbe su Nataša Pavlov i Renato Vidaković.

Ulaz je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 20.03.2017